Рег. Гаранция

От тук можете бързо и лесно да регистрирате гаранцията на продукта закупен от Нас.

 
Тел. За Контакти
GSM: 0898 42 42 87
 
Количка
0 продукта
 

Акумулаторен Ъглошлайф Metabo W 18 LTX 125 2X4.0 Ah

Характеристики
Наличност: В наличност
Каталожен №: 602174610
Марка: metabo
Акумулаторен Ъглошлайф Metabo W 18 LTX 125 2X4.0 Ah
уголеми снимката
Акумулаторен Ъглошлайф Metabo W 18 LTX 125 2X4.0 Ah можете да поръчате на телефон: 0898 42 42 87 или 0888 90 46 91
Няма допълнителни картинки за този продукт.

Семейството акумулаторни инструменти на Metabo се сдоби с още един член, и то не какъв да е, а ъглошлайфмашината W 18 LTX. Това е поредната атестация за възможностите на литиево-йонните батерии да захранват по-продължително мощен и силно натоварен електродвигател, без това да се отрази в нарастване на теглото и големината на инструмента. Защото в противен случай би се обезсмислила идеята за създаване на независим от електрическата мрежа, лек, удобен при работа и същевременно достатъчно мощен инструмент за професионално приложение. Посрещнахме новината за неговата поява в началото на октомври т.г. със смесени чувства, мислейки си и за продуктите с т.нар. двойно предназначение. От друга страна, Metabo не са първият производител, пуснал на свободния и достъпен за всеки пазар акумулаторна ъглошлайфмашина, способна да реже стоманена ламарина и профили. Затова може само да се надяваме такъв инструмент да не попада в ръцете на злонамерени хора, защото и въвеждането на регистрационен режим дори не може да помогне за това.
Новата ъглошлайфмашина се продава в две разновидности –W 18 LTX 115, която работи с диск с диаметър 115 mm, и W 18 LTX 125, чийто диск има диаметър 125 mm. Други различия между тях няма, включително и честотата на въртене на празен ход е също еднаква – 8000 min–1. Машината тежи 2,4 kg.
Захранващата батерия е с изходящо напрежение 18 V, като се предлагат два модела: Li-Power Plus с капацитет 2,6 Ah и Li-Power Extreme с капацитет 4,0 Ah. Двете батерии са напълно взаимозаменяеми. Две са и зареждащите устройства – ASC 30 и ASC 15, които се различават по времето за зареждане на батерията. В процеса на зареждане се използва наложилата се от години вече технология на Metabo Air Cooled. Зарядното устройство има система за вентилация, която охлажда поставената в него батерия. В резултат на това времето на зареждане се скъсява с около 30%, а дълготрайността на батерията нараства.
В батерията е вградена електронната система ESCP (Electronic Single Cell Protection), която следи напрежението на всеки елемент поотделно и при опасност от повреда поради претоварване изключва електродвигателя, а когато батерията е в режим на зареждане – зареждащото устройство. Батерията се изключва и когато температурата в пакета надхвърли 80 оС. Батерията има светодиоден индикатор, показващ степента на зареденост.
С какво се отличава ъглошлайфмашината от своите конкуренти. На първо място бихме поставили способността ù добре да върши това, за което е създадена. Тестовете, с чиито резултати разполагаме, са базирани върху това колко пръчки обикновена стомана (за стоманобетонна армировка) с диаметър 12 mm могат да бъдат прерязани с едно зареждане на акумулаторната батерия. Резултатите на шестте машини, всичките със световно реномирани марки, са изобразени на схемата. Моделът на Metabo W 18 LTX е начело, като надвишава с около 45% постижението на последния в групата „Конкурент 1“. С него могат да бъдат срязани около 55 пръчки с този диаметър при едно зареждане на батерията.


каталожен номер 602174900
батерия 18
обороти (мин-¹) 8000
размер на диска 125
тегло (кг) 2.4
бр. акум. батерии 3 бр.