Рег. Гаранция

От тук можете бързо и лесно да регистрирате гаранцията на продукта закупен от Нас.

 
Тел. За Контакти
GSM: 0898 42 42 87
 
Количка
0 продукта
 

Шмиргел Metabo DSD 200 Трифазен

Характеристики
Наличност: В наличност
Каталожен №: 619200000
Марка: metabo
Шмиргел Metabo DSD 200 Трифазен
уголеми снимката
Шмиргел Metabo DSD 200 Трифазен можете да поръчате на телефон: 0898 42 42 87 или 0888 90 46 91
Няма допълнителни картинки за този продукт.

Немската компания Metabo изцяло обнови своята колекция от настолни шмиргелови апарати. Досега предлаганите общо 15 модела от този вид машини, от които част с характерното за ръчните електроинструменти тъмнозелено оцветяване, а друга – със синия цвят на стационарните и полустационарни машини, ще бъдат изцяло заменени с осем нови модела.
Те могат да бъдат разделени на две групи:
» Типични шмиргелови апарати с по два камъка – серия DS и DSD
» Комбинирани шмиргелови апарати – серия BS (с лентова шлайфмашина) и TNS с камъни за суха и мокра обработка.
Новата серия шмиргелови апарати покрива целия диапазон от приложения в зависимост от вида на работилницата и естеството на извършваната в нея работа. Всъщност няма занаятчийска работилница или производствено предприятие, в които да не се ползват шмиргелови апарати. Това с пълна сила се отнася и за домашната работилница, най-малкото за поддръжката на инструментите – заточване на свредла, дърводелски длета, ножове, включително ножовете на косачката за трева например. На шмиргеловия апарат се пада задачата за почистване на „мустаци“ и заглаждане на острите ръбове, останали след рязане на детайли от черни метали, изравняване и заглаждане на неравности, например заваръчни шевове, окончателно фино оформяне на дребни детайли и въобще всякакви операции, които се извършват чрез по-грубо изпиляване или по-фино шлифоване. Затова има и различни по приложение и едрина на абразивните зърна шмиргелови камъни.
Новата серия обхваща шмиргелови апарати с диаметър на камъните от 125 mm до 250 mm и електрическа мощност от 200 W до 900 W. С изключение на два модела (DSD 200 и DSD 250), които са трифазни, всички останали работят с монофазен ток.
Въведено е единно обозначаване на моделите, което означава:
» DS – шмиргелов апарат с два камъка
» DSD – шмиргелов апарат с два камъка и трифазно захранване
» ТNS – комбинирана машина за сухо и мокро пилене/шлифоване
» BS – комбинирана машина с лента
Цифрата в наименованието на модела съответства на диаметъра на шмиргеловия камък.

Новите модели имат редица подобрения, които ги правят още по-удобни, по-сигурни и по-дълготрайни при експлоатация. Те работят с променливотокови асинхронни индукционни електродвигатели, които не изискват поддръжка. Балансирането на шмиргеловите камъни е много добро, така че вибрациите са сведени до минимум, което подобрява качеството на работа. Закрепването на страничните предпазни капаци е байонетно, което значително улеснява тяхното демонтиране и повторно поставяне при смяна на шмиргелов камък. Положението на опората за детайлите и на прозрачния предпазен щит се регулира лесно на ръка, без ползване на какъвто и да било инструмент – гаечен ключ или отвертка. С изключение на двата най-малки модела, DS 125 и DS 150, останалите имат щуцер с диаметър 35 mm за свързване със засмукваща система.

Product Specification

  • Grinding discs (Ø x thickness x bore): 200 x 25 x 32 mm
  • Max. speed: 2,980 rpm
  • Rated input power: 750 W
  • Tilting movement: 6.2 Nm
  • Weight: 16kg
  • Total Shipping Weight: 18kg